divendres, 30 de setembre del 2016

Alfabetització multimodal i competència digital

Quan ens comuniquem utilitzem diferents mètodes per a poder fer-ho, exemples d'aquests mètodes que podem utilitzar serien: Llegir, escriure, escoltar, parlar, veure vídeos.
Quan utilitzem més d'un mètode a la vegada, ja sigui en un llibre amb imatges, en un vídeo on apareguin imatges i paraules o en una pel·lícula, parlem de textos multimodals que poden ser en diferents formats, digital, paper o en viu. L'alfabetització multimodal s'entén com un mètode alternatiu a l'ensenyament que hem conegut fins ara, és un mètode més innovador que els professors han de conèixer per poder aplicar-ho a les seves classes. 

Això pot beneficiar molt l'ensenyament ja que és una manera dinàmica d'aprenentatge que a més, motiva als alumnes per aprendre. Per altra banda també es pot veure molta més cooperació i intervenció dels alumnes amb el professorat ja que estan més motivats. Aquesta alfabetització multimodal, però, necessita hores de treball en grup i col·laboració per a poder adaptar-se més fàcilment. Tot i que ja fa anys que es van introduir en l'educació els llibres il·lustrats amb imatges, actualment ha crescut el món de l'alfabetització multimodal, i tenim unes facilitats que anys enrere no hi existia. Ara, gràcies a internet podem accedir a una àmplia informació amb un sol clic. 

Resultat d'imatges de alfabetització multimodal




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada